Екстрадицията на основния заподозрян за две убийства в Северна Македония Люпчо Палевски-Палчо ще се

...
Екстрадицията на основния заподозрян за две убийства в Северна Македония Люпчо Палевски-Палчо ще се
Коментари Харесай

Екстрадират Люпчо Палевски

Екстрадицията на основния заподозрян за две убийства в Северна Македония Люпчо Палевски-Палчо ще се случи скоро, съдебните процедури в Турция са завършили, а в идващите няколко дни трябва да приключат и административните процедури, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Маринела Величкова, цитирайки министъра на правораздаването на Република Северна Македония Кренар Лога след срещата с турския министър на правосъдието Йълмаз Тунч.

Палевски е заподозрян за убийството на 14-годишната Ваня Гьорчевска и 74-годишния Панче Жежовски от Велес, които потресоха страната в началото на декември предходната година.

Посещението на Лога в Анкара съответства с изтичането на 40-дневното задържане на Палевски в Балъкесир, наредено от турската полиция, която го арестува по интернационална заповед за търсене, издадена от Министерство на вътрешните работи в Скопие.

В Анкара Лога се е срещнал и с ръководителя на Върховния касационен съд Мехмет Акарджа и висшия прокурор Бекир Шахан, с които са се договорили за замяна на визити сред институциите на двете страни за придобиване на нови познания и опит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР